Poate am mai menționat sau poate nu, dar eu nu mai cumpăr cărți.

Mama îmi spune mereu să nu regret atunci când cheltui banii pe-o carte, pentru că e o investiție în mine. Dar nu e vorba despre bani, cât este vorba despre faptul că nu mai suport să am obiecte de decor în jurul meu. 

Am stat și am analizat câte dintre cărțile pe care le-am cumpărat în ultimii ani le-am și citit, iar numărul tindea spre zero.

Așa că am donat bibliotecii municipale aproape toate cărțile mele și am rămas doar cu cele semnate, primite cadou de la prieteni sau cumpărate de prin excursii.

Pentru că am mai spus și o s-o mai spun: să fii pasionat de citit și să fii pasionat de cumpărat cărți sunt două lucruri diferite.

Îmi place să citesc, dar nu-mi pasă de pe ce citesc. Sigur, mi-ar plăcea să am casa plină de cărți, doar pentru estetică și atmosferă, dar momentan nu am un loc al meu stabil și să te cari cu cărți după tine e oribil. Zilele mele de artistă care trăiește boem sunt suspendate, momentan vreau minimalism și utilitate.

Am creat această pagină – Wishlist – unde plănuiec să colecționez, mai întâi virtual, cărțile pe care mi le doresc în format fizic și preferabil, hardcover.

Apropo, pagina conține link-uri de afiliere – asta înseamnă că, dacă te-ai decis să cumperi o carte printr-un link de pe blogul meu, o să primesc și eu un mic comision din achiziția ta, fără ca tu să plătești ceva în plus.

Amu’, dacă o să mai găsesc edițiile astea când o să fiu eu la casa mea, vom trăi și vom vedea :))

Dar cam așa arată începutul meu de bibliotecă de casă nouă, și presimt… presimt că o să am genul ăla de bibliotecă OCD, toată numai un curcubeu, aranjată la milimetru, după mărimi, pentru că sunt nebună.

zi una de jale

comments