Pentru că și în următoarea perioadă o să stăm în casă, iar viitorul ne e cam nesigur și nu ne permitem să ne facem planuri (mai ales de vacanță) momentan, vreau să vă arăt noua mea descoperire – tururile virtuale. 

Am văzut că oamenii s-au apucat de citit, de văzut filme, de seriale, de standup și tot felul de activități cu care să-și ocupe timpul – nu-i rău! Din păcate, nu știm cât timp o să dureze această perioadă de distanțare socială, s-ar putea să ne plictisim la un moment dat să tot netflix & chill. 

Așa că, dacă ești în căutare de activități care să-ți facă timpul să treacă și din care să și rămâi cu ceva, îți propun să treci pe listă și muzeele virtuale. 

Câteva exemple de muzee care pun la dispoziție astfel de tururi:

Muzee românești 36 de tururi, prin Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Colecțiilor de Artă Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady. nu, nu le-am văzut chiar pe toate și am văzut că mai există o grămadă în țărișoara noastră. întotdeauna am avut impresia că suntem mult mai înapoiați în ale tehnologiei față de alte țari, așa că mă bucur că a ajuns tehnologia 360 și la noi în muzee. 

Van Gogh Musem, Amsterdam muzeul care adăpostește cea mai mare colecție de lucrări al lui Vincent Van Gogh ♥.

Adachi Museum of Art, Japonia – aici trebuie să ajung neapărat.

Musee D’Orsay, Paris – peste 3000 de lucrări impresioniste și post-impresioniste.

British Museum, Londra – istoria și cultura a două miliarde de ani de umanitate? hell yeah

Galeria Uffizi , Florența – cel mai vechi muzeu din Europa.

Louvre, Paris – cel mai mare muzeu de artă și istorie din Franța. 

Acestea ar fi printre cele mai populare.

Multe altele găsiți pe Google Arts and Culture, categoria Explore. 

zi una de jale

comments