Profesorul și menajera este o carte pe care, trebuie să recunosc, nu aș fi ales-o niciodată dacă nu aveam un interes pentru autoare, dar asta e o lecție pentru mine să nu mai judec cărțile după titluri. 

Profesorul este un geniu matematic, cu o pasiune profundă pentru numere prime, dar și cu o memorie care se resetează la fiecare 80 de minute. Menajera este o mamă singură, fascinată de lumea lui.

Cu toate că Profesorul și-a pierdut memoria din cauza unui accident în urmă cu 20 de ani, nu și-a uitat nicio clipă iubirea pentru copii, așa că fiul menajerei ajunge să joace un rol important în viața lui, chiar dacă acesta trebuie să își umple manșetele hainelor cu bilețele și să învețe în fiecare zi, din nou, cine e.

Ce este frumos de observat în cartea asta este cât de profunde pot fi relațiile dintre oameni, chiar și atunci când sunt pline de obstacole.

În fiecare zi ei se cunosc din nou pentru prima dată, dar empatia pe o au unul față de celălalt ajunge să-i unească, într-un fel ciudat și unic. 

O carte destul de originală despre prietenie, efort, frumusețea lucrurilor mici, chiar foarte mici – cum e cea a cifrei zero – și cu multe lecții de viață răsfirate printre formule matematice. De citit cu atenție, în liniște.

”O liniște ca un lac limpede ascuns în adâncul pădurii.”

Libris | Goodreads 

#30under300

zi una de jale

comments