Atenție, urmeză un articol stupid și offtopic, de care o să-mi fie rușine într-o zi.

Dar eu nu pot să înțeleg oamenii care n-au imaginație să dea un nume fain la animal și sfârșesc prin a avea un Maxi, Lăbuș, Grivei sau cel mai grav, la motani: Negruț. 

Da, știu, e doar un nume de care animalul oricum nu e conștient, sunt nebună, lalala, dar și animalele au o personalitate a lor și chiar nu e greu să te gândești la ceva ce-l caracterizează și să îi dai un nume care să i se potrivească și să rămână amintire. Cum i-a dat o prietenă numele Ficus la un motan pentru că i se pișa în flori. 10/10 

O altă prietenă a avut la un moment dat 5 generații de pisici pe nume Miți. Nu conta că era pisică sau motan, era Miți. Păi nu-i păcat să ai 5 pisici unice cu același nume, să nu le distingi prin amintiri, oricare să fie doar o altă Miți pentru tine ? :(( 

Scurt istoric de nebună cu pisici și numele lor originale:

Am avut un motan pe nume Zombilică, pentru că era palid.

Am avut un motan Sobă, căruia îi spuneam mai mult Sobică, pentru că era foarte afectuos, emana căldură suflepisicească. Îi mai ziceam și Tupeu-Vasile pentru că era imens și se trântea cu viteză pe lucruri vrând să se mângăie de ele și-mi distrugea, încet-încet, casa.

Mătușa mea a avut un motan Schilo, pentru că era schilod. Easy, right?

Am avut o pisică Bruslica, de la Bruce Lee, pentru că arăta asiatică cu ochii lipiți în primele 9 zile de viață.

Am avut o pisică pisumic, citit legat sau uneori misupic.

Acum am o pisică Mârțupica, care e un cuvânt fără sens, la care nu mai știu cum am ajuns (cred că e un mâțămică distorsionat), dar totuși, măcar nu e Ella, Bella, Manuela. Îi mai zicem și Mârțu Pârțu, Mârțupică-mică, Mârțoagă. Sau Tortiță, pentru că are model tortoise shell.

Acum am și o pisică Națu, pentru că e nesimțită și a încercat să-mi fure un cârnaț când era mică. Uneori îi spunem Natsuo, să sune a nume misterios de inspirație asiatică. Alteori Națupica. 

Până și numele de bărbați sunt mai faine la motani decât preafolositul Mișu, Negrilă sau la câini, faimosul REX. Orice sună mai bine: Tică, Grigore, Petrică, dar nu Pufi, Fifi, Nero sau Azorel. Un nume de câine mult mai simpatic pe care l-am auzit este DOG. Da. Easy. 

La polul opus sunt ăștia cu nume mitologice sau rare, nume de nobili sau personalități importante pe care abia le pronunți, dar eu una aș prefera oricând să adopt un câine care răspunde la numele Papa Ioan Paul al Doilea decât Peticel. 

Câinele tău îți roade papucii? Pisica ți se cacă în mijlocul casei? Poate asta e metoda lor de a se răzbuna pe faptul că le-ai dat nume comune și plictisitoare. Și că sunt confuze atunci când își strigă vecinii animalele cu nume la fel de neinspirate. De ce zboară șlapii după ele? De ce se aud urlete când pășesc tiptil spre bolul cu mâncărică? De ce?

Pune-i un nume unic și pisica ta nu o să fie confuză niciodată!

N-ai idee de nume pentru animalul tău? Lasă-mi un comentariu în care să-mi povestești ceva amuzant despre el. Îți găsesc eu ceva. Am zis, easy.

zi una de jale

comments