Cred că o să fac o serie cu titlul ăsta, pentru că îmi apar obsesiv reclame la pagini de educație financiară, care împrăștie iluzii unor oameni nevinovați și încep să devină agasante.

Am auzit de prea multe ori formularea asta: Câștiga bani din marketing afiliat de mâine! Uite 3 platforme. Link aici!

Acum să-ți explic de ce nu poți face bani din marketing afiliat de mâine:

Mai întâi să clarificăm că prin afilierea cu un brand, tu te oferi să promovezi niște produsele, iar pentru fiecare vânzare pe care o faci, obții un comision (care în general valorează între 1% – 20%, în funcție de cum are stabilit acolo fiecare).

Așa că logic, pentru asta ai nevoie de prezență constantă pe anumite canale de comunicare (să zicem că trebuie să ai un website + măcar 2-3 rețele sociale) și un număr mare de urmăritori activi, adică o comunitate de oameni care au încredere în recomandările tale și fac cumpărături online frecvent.

De asemenea, ai nevoie de o nișă profitabilă și de urmăritori care au o anumită situație financiară, pentru că de multe ori comisioanele sunt infime și trebuie să vinzi enorm pentru a scoate o sumă decentă.

Nu, nu o să scoți comisioane din vândut mobilă de bucătărie pe o pagină de poezii doar pentru că e populară.

Tu poți să recomanzi ce vrei, dar oamenii nu o să cumpere doar pentru că ai trântit un link acolo.

Ce zic oamenii care te îndrumă spre marketing afiliat? Că oricine se poate înscrie într-un astfel de program. Atât.

Dacă ai peste câteva zeci de mii de urmăritori, deja vin barterele la tine și nu ai nevoie de astfel de sfaturi :))

Așadar, pe un salariat, fără prezență online – cum bănuiesc că sunt majoritatea oamenilor care urmăresc astfel de pagini – nu îl ajută cu nimic marketingul afiliat decât dacă-i vine lui o idee foarte faină de proiect pe care-l să-l realizeze de la zero și în care să dedice…. mult timp 😀 pentru că domeniul e foarte fain, dar nu e o metodă de a face bani de pe o zi pe alta și, în niciun caz, de îmbogățire.

Am văzut în ultima vreme o grămadă de pagini dubioase, care spamează link-uri pe la postările foarte muncite ale altora și se vede că n-au idee ce fac acolo.

Bănuiesc că numai din clickbait-uri penibile pot răsări asemenea indivizi.

Așadar, dacă nu ești influenker, blogger, specialist în ceva sau cunoscut cât de cât într-un domeniu, nu poți face bani de mâine din marketing afiliat.

Dar poți să pui bazele unui proiect, să fii consecvent și să-i urechezi din partea mea pe toți marțafoii care încă mimează antreprenoriatul vânzând gogoși pe social media. 

zi una de jale

comments