Astăzi m-am gândit să vorbesc despre problemele mele psihice. Ca să vă dați seama in ce hal de distrusă sunt și să știți să vă folosiți de slăbiciunile mele, in caz că mă urâți și vreți ceva de la viața mea.

Vorbeam cu un prieten zilele trecute despre cum e viața de cămin, cât se distrează el pierzându-și nopțile jucând macao și cât de bună-i zacusca la găleată când colegul iți mănâncă ultimele sarmale și n-ai bani nici de pate. Și am avut o revelație…. eu, nu sunt făcută pentru o astfel de viață. Nu sunt făcută, in primul rând, să locuiesc in același habitat cu mai multe persoane. De fapt, eu nu sunt făcută pentru viață, de ce?

1.Sunetele.

Probabil nu ați mai auzit in viața voastră așa ceva, dar dacă există un om lumea asta care urăște sunetele, eu sunt ăla. Urăsc sunetele, de orice fel. Eu sunt varianta feminină a lui Gregor Samsa. Dacă vei intra vreodată in camera mea vei remarca două lucruri: bezna cea de toate zilele și liniștea de mormânt. Ascult muzică, și incă ce muzică, insă in restul timpului sunt exagerat de sensibilă când vine vorba de sunete. De asta urăsc locurile aglomerate. Și copiii. Și locurile aglomerate de copii. Cum ar fi scolile. Parcurile. Urăsc Britania, este singrul loc din lume cu rock și bere care mă face să plâng de vreau-la-mami. Și de asta nu o să-mi iau niciodată un câine, oricât de mult mi-aș dori unul, pentru că urăsc lătratul de câine. Și de asta nu voi sta niciodată la bloc (sper), nu aș putea suporta să aud sunete din toate direcțiile. Și de asta am vată sau căști in urechi tot timpul.

2. Mâncarea

Eu sunt o răsfățată și mi-e groază de ziua in care nu voi avea mâncare la discreție și va trebui să rabd. Mănânc foarte mult. Mănânc pe baza de nervi și dacă aș știi: bă, mâine n-am decât un pate, tre să mă descurc, aș muri de foame in momentul ăla. Mi s-ar termina brusc rezerva de energie, m-aș stafidii și m-aș ascunde sub pat până mi-ar umple cineva frigiderul. Eu nu funcționez fără mâncare. Creierul meu nu funcționează, fiind prea ocupat să-mi facă stomacul să cânte. O să schimb subiectul inainte de a-i da Universului idei in legătură cu viitorul meu.

3. ORDINE ȘI DISCIPLINĂ sau rămâi fără splină

Sunt o persoană destul de boemă, dar țin să fie ordine in jurul meu, măcar la suprafață. Dacă-i dezordine in cameră, nu pot să fac nimic, nu pot să deschid nici laptop-ul fără să mă simt vinovată și parcă-mi stau toate-n cap. Cred că de aia stau atât de mult pe intuneric. Dacă aș sta in aceeași incăpere cu o persoană care nu e in stare să strângă după ea, să-și facă un nenorocit de pat sau dacă ar fi genul ăla de persoană care-și ține hainele-n fotoliu, ori aș luat-o la mișto și aș amenința-o cu arma până și-ar lua catrafusele și s-ar arunca de pe bloc, ori aș lua-o la bătaie. Splina sau carabina, ce alegi?

4. Mirosurile.

In caz că nu te-ai prins incă, sunt o mimoză. Respiră in jurul meu și o să mă ofilesc, atât sunt de sensibilă. Da, am o problemă cu mirosurile. Parfum dulceag. Usturoi. Salam. Respirație de câine. Prăjeală. Eu după ce gătesc, deschid toate ferestrele, dau drumul la hotă, mă incui in cameră și mă ascund sub pat. Dacă stau mai mult de o oră in miros de mâncare mi-e rău, mă ofilesc, mă usuc. Stai in jurul meu și puți, dacă mă urăști și vrei să mă omori.

5. Tabieturile.

Dacă locuiești mult timp cu o persoană, e imposibil să nu-i înveți obiceiurile, să nu ii analizezi fiecare gest fără să vrei, să nu-i observi defectele de aproape și intr-un final să inceapă să te calce pe nervi. Poate are mers de elefant, ca frati-miu, și bubuie parchetul sub el când merge. Poate nu adorme fără lumina de la televizor mângâindu-i violent ochii. Poate scrâșnește din măsele in somn. Poate e somnambul. Poate-și roade unghiile. Felul in care deschide ușa dimineața. Felul in care mestecă. Felul in care vrăjește cu pipițe la telefon. Nu zic, toți avem defecte, dar mi-e greu să cred că două persoane care locuiesc în aceeași incăpere mult timp, se mai pot privi in ochi fără să-și dea filme sângeroase unul despre altul în minte.

Acum că am stabilit că sunt prea sensibilă pentru lumea aceasta, sunt sigură că viața la cămin are farmecul ei. Nu daț cu petre.

zi una de jale

comments