Ador drama.
Când nu mă implică, evident.
Așa că m-am distrat foarte tare ascultând-o pe aceasta duduie explicând în multe-multe cuvinte cât de tare îi curge din gură.
Și am dezvoltat o teorie nouă ✨
Influencerii trebuie plimbați din fragedă pruncie pe la podcasturi ca sa știe oamenii de la început cu cine au de-a face.
Pentru că așa apar tipe ca Andreea Corb, tipă de-un banal extrem, dar care îți câștigă simpatia pentru că e relatable (grăsuță, mâncăcioasă, mereu la dieta etc) și dintr-o dată o auzi formulând mai mult de 3 idei consecutive și îți dai seama că habar nu ai pe cine ai urmărit timp de un an.
Lipsa de self-awareness a acestei domnițe m-a uimit, și nu pentru că aveam vreo pretenție de la ea pentru că… să fim serioși. Dar ai crede ca oamenii se urmăresc între ei, fiind parte din aceeași industrie, și învață unul de la altul. Nu e prima și nici ultima care și-a luat-o în cap după 3 like-uri pe TikTok.
Podcastul acesta e noaptea minții. Cap-coada. But i’m a girl’s girl, așa ca vreau sa mă leg strict de minutul în care ne povestește ea foarte afectată și ipocrită cum colegele ei de facultate nu vorbeau, dragă, altceva decât despre haine și poze.
(Un influencer e supărat că oamenii vor să-și facă poze în același podcast în care îi îndeamnă să se lase de facultate și să “muncească” ca ea.)
Mai întâi trebuie sa stabilim că vorbim despre o facultate de Drept, unde ținuta este importantă. E un domeniu formal, deci nu vorbea nimeni despre ce minijupă să-și ia, ok?
Apoi, ea a branduit discuțiile astea ca fiind superficiale, în condițiile în care:
- are acid în buze, gene vizibil false, extensii in par și mai nou își spune influencer de beauty după ce a făcut unboxing la o geantă LV
- și-a crescut conturile de social media împărțind mc puișori la copii pe stradă în schimbul urmăririlor și stând zile întregi live vorbind aiureli în pandemie (adică și-a cumparat majoritatea urmăritorilor și a “muncit din greu” mâncând parizer pe live)
- s-a lăsat de facultate pentru că a devenit puțin populară pe o aplicație de copii (așa fac oamenii profunzi și cu scopuri înalte în viață)
- are un job și un content prin definiție mediocru (dada, știu ca ea crede ca face afaceri complexe, dar efectiv job-ul ei e acela de a se filma plescăind ciolan)
- și-a angajat stilist în Dubai ca să în facă o ținută într-un top alb și un pantalon scurt de blug :)))))) (râd de 3 zile)
- vrea discuții intelectuale în pauze de 10 minute de la facultate, dar pe platformele ei nelimitate poți să dai scroll 3 ore fără să găsești nicio urmă de inteligență
Lucrurile astea poate nu sunt superficiale luate separat, dar împreună sunt definiția superficialității.
Toți avem disonanțe cognitive, dar nu pot să-mi imaginez câtă confuzie trebuie sa fie în mintea cuiva ca sa atingă nivelul asta de paralelism cu propria persoană și cu realitatea.
Femeia asta în loc sa meargă la podcast ca să vorbească despre ea sau un subiect care o preocupă, s-a dus să-și bârfească colegele care probabil acum sunt avocate, judecatoare, procuroare în timp ce ea face reclame la punguță magică Knorr.
Despre partea cu “oamenii ponosiți din Oradea” și căminiști nu mai comentez că nu am scris în viața mea un articol de 25k cuvinte și nu vreau s-o fac acum.
Dar da, ideea asta de superioritate, suntem mai presus de small talk, dar nu de bârfe de doi lei :)) la asta ne pretăm fără probleme… fabulos.
Acest fals intelectualism.
Eu nu fac small talk, dragă, eu vreau sa vorbesc la orice ora din și din noapte despre … chestii.
Eu nu vreau să vorbesc despre Sartre când mă duc să-mi iau pâine. Învățați să vorbiți despre vreme!!!
Small talk-ul își are timpul și rostul lui. E necesar. E vital. Noi și-așa nu suntem învățați să formăm conexiuni cu oamenii din jurul nostru, asta mai trebuie, să evităm și small talk-ul și să ne ignorăm complet. Ea vrea sa vorbeasca “chestii”, dar nu poate da un exemplu de chestie din asta foarte intelectuală și utilă de discutat și care sa nu aiba legatura cu ce bagă în gura.
Cam ce spuneam aici, dar înlocuiește traumatic cu deep:
https://x.com/juliettsro/status/1666251678360715264?s=46
Anturajul ți-l alegi. Și în facultate, ca în orice alt colectiv, există bisericuțe. Unde nimerești te reflecta pe tine ca om. Tu alegi cu cine vorbești și nu te oprește nimeni sa aduci în discuție un subiect care te interesează. Asta dacă te interesează ceva anume…
Și mie din contra, mi se pare ca un om inteligent poate sa faca small talk cu oricine, asta înseamnă sa te duca mintea – să te descurci și să te adaptezi ușor unei discuții/situații noi, oricât de sus sau jos ar fi ea. Dar ea nu face față unor discuții normale și banale :)) femeia se așteaptă să fie aplaudată pentru că e inaptă social.
Asta face nimicnicia din om – transformă oportunitatea de a arăta că ai și altceva în cap pe lângā cârnați de pleșcoi într-o bârfă care nu demonstrează decât că ai niște frustrări nerezolvate și o aroganță nefondată.
Mai bine povestea cum își îngrijește extensiile de arată în halul ăla, ieșea ceva mult mai interesant decât orice a încercat ea să zică acolo.
Știți ce nu realizează influencerii de acum?
Și nu mă refer la cei care creează conținut real, ci la cei care cresc făcând content despre nimic și promovează mizerii.
Că banii și faima se duc, dar încrederea zdruncinată de faptul că nu ai un scop util în viața se repară greu.
În doi ani o să vină alții în locul lor și o să-i apuce mikeyhashul – am inventat eu termenul acum.
Atunci o sa vedem foame și depresie adevărată.
O să încerce să iasă din groapă prin lucruri tot mai abjecte sau o sa sucombe de tot și o să se angajeze la Mc.
Dar timpul acela vine inevitabil pentru că:
- Lumea s-a cam săturat de influenceri. Până și eu, iar eu am toleranță maximă.
- Micro și nano influencerii au rezultate mult mai bune în campanii.
- Nu prea au putere reală de a influența – urmăresc câțiva influenceri doar ca să compar numere, e absolut fascinant: TikTok de 5 secunde în care sta degeaba și bea apa? 10k aprecieri; reclamă muncită cu plot, efecte și tot tacâmul? 800 vizualizari și alea probabil fușerite.
Iar lipsa acută de contact cu realitatea e cireașa de pe tort, ajunge să scârbească. ✨
Mai ales când oamenii la care te uiți tu în jos ca la niște gândaci sunt exact aceiași oameni care te-au ridicat.
Ar trebui să existe o academie, niște reglementări, să nu mai poată ajunge oricine influencer.
Nu de alta, dar singuri își strică piața și prevăd o criza în viitor. Mai ales educațională, pentru ca oamenii ăștia sunt “exemple” pentru copii, copii care îi cred pe cuvânt cand le zic să se lase de scoala și să facă prank-uri pe strada, că numai așa ajung în Dubai (ținta oricărui intelectual în viață /s).
Influencingul, dacă vrem să-l tratăm ca pe un loc de muncă real, ține de domeniul comunicării, și ar trebui sa tinem influencerii la standardul pe care pretind ca îl au 😀
Așa că abia aștept sa vad ce subiecte interesante care n-au legătură cu catalogul Delux de la Lidl o să abordeze Andreutza de acum încolo.
Sunt curioasă să aflu, în special, dacă crede că existența precede ființa, sau invers.