Mi-a apărut o postare cu Mimi plângând pe Instagram și am vrut să empatizez cu ea, până când am citit asta:
Chiar nu vreau să știu ce impact ar avea asupra omenirii dacă toată lumea ar pune poze de genul ăsta, 2021 e deja un an în care celebrăm negativitatea și ne plângem în continuu de cât de rău ne-a făcut pandemia.
Și totuși, eu când trec pe lângă o stație de autobuz văd oameni cu fețe lungi, când merg să-mi iau o chiflă tanti mă sictirește, când trec pe verde sunt înjurată.
Lumea asta perfectă, fericită și lipsită de vulnerabilități există doar într-o anumită zonă a Internetului, care e alegerea fiecăruia dacă o urmărește sau nu. Toată lumea e conștientă că fericirea nu e o stare permanentă și că viața e grea, mai ales dacă a ajuns la maturitate.
Social media e folosită, în mare parte, pentru destindere. După o zi grea, muncă și toate cele, cred că s-ar enerva oricine să vadă numai smiorcăială pe Interneți, de parcă n-ar fi suficiente știrile de la ora 17.
Toată lumea plânge. O poză nu te arată neapărat într-un punct vulnerabil, sunt doar niște lacrimi pe care le-am văzut de-a lungul anilor la mari Youtuberi când au făcut boacăne, curgând la fel de false ca pozele Andreei Tonciu.
Nu mai zic de acting challenge-ul de pe TikTok, care a dovedit destul de multe. Ar trebui să ne scoatem din cap ideea asta că dacă nu e pe Internet, nu există. O să ajungem să facem live-uri 24/24 ca să nu aibă cineva dubii că oamenii fericiți merg la baie, dorm și se spală pe picioare.
Eu nu cred că cineva își ține lacrimile pentru el în intimitatea casei lui pentru că încă n-a văzut-o pe Mimi plângând pe Insta și nu știe că e normal să suferi :))))
De ce nu ne pozăm plângând?
Pentru că e ridicol, inutil, și un adevăr crunt, care ar salva multe suflete dacă ar fi mai cunoscut este faptul că oamenilor nu le pasă, dar dacă au ocazia sa profite de o slăbiciune de-a ta, o s-o facă.
Vulnerabilitatea este superbă. Dar față de tine, față de oamenii tăi dragi, față de terapeutul tău, față de arta ta, o poză pe social media plângând fără un context e doar… jalnică :))
Daca vrei sa fii vulnerabil pe Internet, vorbește despre cum ai depășit o perioada grea, cum ai scăpat de un obicei urât, despre un defect de-al tău etc.
Foarte puțină lume va empatiza în mod real și așa, dar ar fi mai util decât o poză cu muci la nas care poate deveni oricând material de meme și-ți poate aduce și mai multe lacrimi.