Îmi scotoceam listele de filme și mi-am dat seama că am o grămadă de conturi pe site-uri de notat filme și pe niciunul nu e completă lista.

Am mai zis că mă frustrează că există atâtea site-uri – dacă pică Twitter-ul, Instagram-ul și Goodreads-ul, anunț de acum că o să rămân doar aici, nu mai am nicio dorință să-mi creez vreun cont pe o rețea socială în viața asta.

Nu mai am răbdare, nu mai țin pasul, m-am băbit. Recent am aflat că nu știu să dau block pe Whatsapp. RIP in peace.

Până acum 4-5 ani foloseam doar IMDb, apoi m-am luat după prietenul meu și mi-am făcut Cinemagia, dar apoi am descoperit Mubi-ul și am zis că e perfect și mă mut acolo. Dar nu e perfect.

Ce nu-mi place la…

IMDb:

Am scotocit prin setări de mi s-a făcut rău și tot nu am reușit să aflu de ce îmi traduce automat titlurile filmelor. Mă zăpăcește. Eu adaug un film Wings of desire și a doua zi mă sperii că nu știu când am adăugat eu Cerul deasupra Berlinului în listă. Nu, mulțumesc.

Să nu mai zic că-mi disloc maxilarul de câte ori văd notele unui film.

Filme proaste au rating mare doar pentru că sunt populare într-un moment.

Filmele bune au rating-uri mici doar pentru că nu sunt populare și acei câțiva indivizi care s-au împiedicat de ele n-au înțeles nimic, au scris wtf și au dat 1 stea. 

Cinemagia:

Interfața e atât de veche încât simt că mă întorc în timp, printre dizolauri, când intru pe site-ul ăla.

Mi-am amintit că românii sunt ciudați. Foarte, foarte ciudați. Cele mai dubioase liste, cele mai pretențioase recenzii, cei mai ciudați oameni.

E un nene de vreo 45 de ani care are peste 26.000 filme văzute și a scris recenzii detaliate la toate. Faceți un calcul. Partea și mai ciudată?

Știu un tip aproape de vârstă cu mine care l-a depășit 😐

Click dreapta delete.

Mubi

Am avut abonament acum câțiva ani. E ideal dacă îți plac filmele independente pentru că site-ul ăsta nu e doar de notat și recenzat filme, poți să și vezi câte ceva, dar e cam stresant să îți apară acolo: mai e 10 zile valabil filmul X și tu să nu ai timp de așa ceva.

Arată artsy and all that, dar filmele apar în ordinea în care le-ai adăugat chiar dacă nu le-ai văzut anul ăsta, ceea ce mă enervează de-mi vine să mă tăvălesc.

Șiii ultima mea descoperire la care cred că o să și rămân:

♥ Letterboxd

Până și Mubi au cont pe Letterboxd.

E mai complex, e mai complet, e structurat mai bine, e foarte populat, are recenzii amuzante și are ceva al lui, probabil din cauză că are o comunitate mare pe Twitter.

Chiar dacă Twitter-ul e un cancer dpdv politic, are o atmosferă anume, un tip de umor și un vocabular care n-au treabă cu restul rețelelor sociale – și din păcate cu asta am crescut. 

În plus, îmi plac site-urile unde chiar e activitate, unde am ce citi și ce vedea, nu unde-s doar eu, un Gigel și-un Cornel.

Jurnalul e super, tabloul cu toate filmele e super, și varianta Patron e super, dar cine naiba dă atâția bani pe un design frumos – nu-s chiar așa nebună, dar mă mai holbez la alții. Exemplu de Patron.

Și, în sfârșit, am o listă aproape completă.

Dacă aș avea timp și răbdare să scriu și recenzii, ar fi superbisim.

În concluzie?

Habar n-am care-i cel mai bun site de filme, sunt destul de asemănătoare toate, dar eu rămân la cel din urmă pentru atmosferă, recenzii amuzante și comunitate.

Rottentomatoes, Metacritic, TV Time? Mă dor șalele. Poate-n altă viață.

Voi ce site pentru dizolauri cu memorie proastă folosiți?

zi una de jale

comments