Bravo, si stil! încă există și e aceeași mizerie cu care ne-a obișnuit – același concurs cu reguli pe care le știu doar jurații pentru că le schimbă în funcție de preferate, de la o zi la alta, același bullying extrem care nu știu cum îi scapă CNA-ului, aceeași încercare penibilă de a ridica mahalauala și pila la nivel de artă cu scuza că ei fac divertisment.

Dar nu asta e problema, problema e noul jurat, care în ultima vreme gafează sinistru și nu aud pe nimeni să-și asume vreo responsabilitate pentru asta.

Domnul Alexandru Abagiu, căruia în general îi admir memoria vizuală că e o enciclopedie plimbătoare din multe puncte de vedere, a avut mai multe derapaje recent.

În mai multe ediții diferite, a complimentat ținutele concurentelor folosind boli și tulburări mintale ca adjective.

Domnule Abagiu,

Tulburările mintale nu sunt categorii estetice.

Nu sunt drăguțe, nu sunt cool, nu sunt creative, sunt boli și tulburări cu un scop.

Dacă nu ai curaj să-i spui cuiva că îți dă un vibe foarte mișto de leucemie azi, nu ar trebui să faci asta nici cu autismul sau cu BPD – că nu sunt mai prejos, mai sclipicioase și mai distractive.

Social Media face deja o treabă destul de bună în a romantiza (ne)sănătatea mintală – asta ne mai trebuia, să auzim și la TV minimalizări și steoreotipuri.

Ironic, după toate mizeriile astea, comenta că moațele acestea pe care mi le făcea mama pentru grădiniță sunt cultural appropriation pentru cultura africană.

Bravo, si stil! a devenit o combinație ciudată de mahala cu wokeism.

Pe afară vopsit gardul, înăuntru leopardul.

Eu nu mă aștept să vină cu un apology video că nu mi se pare că rezolvă nimic și au fost, recent, derapaje mult mai grave legate de sănătatea mintală pe la alte televiziuni.

Dar Bravo, ai stil! e o emisiune urmărită, în principal, de tineri.

Și dacă nu vrei să-ți asumi vreun rol educativ, măcar stai departe și de indusul de idioțenii în mințile telespectatorilor.

Pentru că nu a fost o singură greșeală spontană. În mintea acestui om, tulburarile mintale sunt microtrenduri.

Sper să fie atenționat și să extirpăm comportamentul ăsta până nu o luăm razna de tot și începem să auzim și că pantalonii ăștia sunt foarte SIDA și peruca asta e supercancer.

Bravo, ai stil! să se rezume la quiz-uri cu Hannah Montana că ăla e nivelul competiției oricum.