În caz că nu ați auzit de Fragrantica, este un site pentru colecționarii de parfumuri și e, sincer, ultimul loc în care mă așteptam să citesc literatură și să mă distrez.

În primul rând, pentru că oamenii au foarte multă imaginație și fac niște asocieri neașteptate. Apoi, pentru că sunt foarte dramatici și au o aroganță fascinantă.

Și nu în ultimul rând, pentru că se contrazic între ei de la o recenzie la alta, de unde învățăm că nu poți efectiv să recomanzi un parfum nimănui, este un domeniu prea subiectiv – azi am citit, de exemplu, că Tom Ford Black Orchid miroase a magiun :))))))

Îi invidiez pe oamenii pentru care orice parfum e o experiență atât de intensă, care-i face să-și imagineze tot felul de scenarii ipotetice, personaje și alte nebunii. Eu momentan știu să zic doar dacă-mi place sau nu.

Acum, e posibil să mi se pară atât de amuzante pentru că știu cum miros parfumurile respective sau pentru că citesc eu mereu cu un ton foarte sarcastic în minte, dar am niște recenzii preferate. Nu mai știu fiecare la ce parfum e, pentru că am boala screenshotului și n-am stat să le notez, dar aici e selecția mea de recenzii preferate:

Și esența Fragrantica într-o singură captură:

(Va mai urma).

zi una de jale

comments