M-am gândit să marchez acest moment unic în istoria umanității printr-o serie de articole în care să vorbesc alandala.
Ziua 1. Ziua 2. Ziua 3. Ziua 4 aici:
Spuneam că rutina mea nu a fost afectată? Da, adică fac aproape aceleași lucruri în fiecare zi, dar mi-am dat azi seama că mie pandemia chiar mi-a dat viața peste cap. Cele mai multe planuri mi le făcusem fix pentru perioada martie – iulie, că mi s-a părut mie că atunci o să am mult timp liber ca să rezolv niște chestiuni…. și într-adevăr, am presimțit bine, am mult timp liber, dar toate planurile mele implicau ieșitul din casă :)).
Aseară am avut puțină febră și mi-am amintit de-o întrebare sensibilă pe care am văzut-o acum câteva zile: ce ați vrea să faceți dacă ieșiți bine din pandemia asta?
Aș vrea să nu mai amân, să risc mai mult și să scap, odată pentru totdeauna, de perfecționism, pentru că ăsta mi-a pus piedică toată viața.
Am amânat tot ce se putea amâna vreodată, cred că o să ajung la 100 de ani numai pentru că o să-mi fie lene să mor. Glumesc, nu-s chiar leneșă. Dar o să-mi procrastinez și moartea, sunt sigură.
Tot ce aveam eu de rezolvat în martie -iulie, ar fi fost pus la punct de mult, dacă nu aș fi așteptat momentul perfect, starea perfectă, data perfectă…
Pe de altă parte, câteva dintre lucruri pe care le aveam de făcut în primăvară și le amânasem pentru toamnă au fost inspirate, m-au scutit de niște drumuri și bani aruncați aiurea înainte de pandemie, pentru că tot ce aveam pe listă s-a anulat. Își face și intuiția treaba, când nu râde de mine.
Învățături clișeice, care merită înșirate la nesfârșit până ni se fixează nouă, ăstora zăpăciți, în cap:
- nu amâna. niciodată. nimic.
- cel mai greu e să începi, deci important e să-ți aduni toată forța ca să faci asta, că restul vine de la sine
- nu există perfect, nu trebuie să fii pregătit, nu trebuie să fie bine din prima – nici nu prea are cum să fie
Dar ca să răspund mai punctual la întrebarea de mai sus, dacă o să se termine nebunia în vară, atâta vreau: picnic, un lan de floarea soarelui, citit sau pictat în aer liber, pentru că am așteptat prea mult soarele, simt că-i iarnă de câțiva ani.
Apropo de floarea-soarelui, nu prea i-am dat atenție până vara trecută, când am văzut aceste imagini de la Muzeul Van Gogh din Amsterdam, unde au fost plantate 125.000 de minunății din astea.
Ăsta e unul dintre locurile în care sper să ajung până la următoarea pandemie.
Mă tot gândesc cum o să fie viața după 15 mai, dacă într-adevăr o să se termine carantina până atunci (sunt sceptică) și văd două variante:
- oamenii uită repede, așa cum fac de obicei, așa că o să se îmbulzescă peste tot, nu o să mai țină cont de nicio regulă de igienă sau bun simț, cazurile o să se înmulțească și cu asta o să vină un al doilea val de probleme
- oamenii o să iasă responsabil din casă și nu o să uite normele de igienă, o să evite spațiile aglomerate și o să păstreze distanța socială (1.5 m), o să poarte măști chirurgicale, nu o să-și pună mâinile pe față etc.
Cred că prima variantă o să domine. Mi se pare puțin utopică a doua, nu știu dacă sunt eu prea negativistă, dar când văd câți oameni trec pe strada mea fără niciun stres sau câți îți pun selfie-uri din parc, în timp ce eu zac aici ca proasta… meh.
Ar fi frumos să nu uităm că suntem în pandemie, chiar dacă nu ne amendează nimeni când ieșim din casă.
Recomandare random de aplicație care să te ajute să fii productiv sau să petreci mai puțin timp pe telefon: Forest!
Este destul de populară, dar recomand varianta premium (pentru android, că pe ios nu cred că există free) pentru că…… plantează copaci reali prin Africa 😐
Acum că am aflat asta, mă simt șefa la productivitate. Adică eu în timp ce stau departe de telefon și-mi fac treaba, plantez și copaci prin Africa. Love it ♥
Anyway, mai ține cineva minte Un cuvânt pe zi? M-am uitat prin statistici și am făcut o listă cu cele mai apreciate cuvinte, adică cuvintele cele mai distribuite, care au avut cele mai multe vizualizări. Și sunt surprinsă de rezultate:
Patetic. Patriotard. Peripatetician. Nur. Șod. Becisnic. Reviviscență. Oniomanie. Cozeur. Siaj.
Unele mă miră că au fost populare pentru că uitasem complet de ele.
Și încă o chestie legată de pagina asta, am observat că toate cuvintele care făc referire la stări emoționale negative sau boli psihice au avut tot așa, foarte multe aprecieri: angoasă, sciziune, acatafazie, degringoladă, alean, sucomba, defetism, supliciu etc.
De ce, lume???
Astăzi nu prea am subiecte despre care să aberez, așa că asta-i tot.
Tweet-ul zilei, cu direcție clară:
Imagine your man taking you to the Van Gogh museum in Amsterdam during the sunflower season maze and asking you to marry you there ….. imagine.
— The Bimbofication of LeeAnn ✨ (@prttybrownbimbo) January 5, 2019
A, și încă ceva: R.I.P oameni care stau la bloc și au pisici în călduri în perioada asta.