5 lucruri la care ar trebui să renunțăm în următorul an.

Așteptarea momentului perfect.

Toți avem câte un proiect în minte pe care îl amânăm, fie pentru că așteptăm să ne facem timp pentru el, să avem planul perfect sau o oportunitate de a-l scoate în față, fie că suntem anxioși sau nu ni se pare o idee suficient de bună – adevărul e că oricât plănuiești, te agiți și te dai peste cap, niciodată nu o să ai claritate, nu o să-ți perfecționezi ideea și nu o să scapi de frici până nu faci acel prim pas și acționezi.

Certatul pe Internet.

Anul acesta Internetul s-a împărțit în doua tabere mari și late, care doar au urlat una la alta. Cel mai neproductiv lucru pe care poți să-l faci în noul an este să stai la taclale cu extremiști. Adevărul e că nu o să schimbi niciodată mentalitatea cuiva cu 2-3 comentarii pe o rețea socială, nu orice discuție e una constructivă și nimănui nu-i pasă de părerile tale – unii oameni vor doar să se contreze aiurea.

Aplicații de productivitate.

 Cred că sunt aplicații care te pot ajuta în mod real, și un milioin de alte aplicații care doar îți distrag atenția, făcându-te totuși să te simți productiv: pentru că uite, îmi organizez viața, fac ceva gândești tu în timp ce stai 3 ore să nimerești culoarea perfectă de fundal. Când îți petreci mai mult timp personalizând aplicații decât folosindu-le, șterge-le. 

Întrebări care nu ar trebui să fie puse cu atâta ușurință.

Nu-ți faci și tu o iubită? Nu te măriți? Când faci și tu un copil? Nu știi niciodată ce se întâmplă în viața omului. Poate a pierdut trei sarcini. Poate e văduv/ă. Poate ar trebui să-ți vezi de viața ta.

Scenă sinistră la care am luat parte: o tânără fără relație, care e întrebată de rude când face un copil. Efectiv ce se așteptau oamenii ăștia să spună? Stai, mătușică, să sar în prima pulă pe care o văd pe stradă. Nu înțeleg și nu vreau să înțeleg întrebările astea. Mi se par malițioase, arogante, inutile. 

Ura pentru influenceri.

Da, e frustrant că alții fac bani din aparent nimic, dar stați liniștiți că nimic nu e ceea ce pare. Stilul ăsta de viață pare un chin, cel puțin pentru mine care uit să-mi promovez articolele pe propriul Instagram. Nu poți să te aștepți ca vorbind în continuu despre cât de nașpa sunt influencerii să-i faci să dispară, din contra. Dacă ți se pare atââât de ușor, fă-o și tu. Ce te oprește? Fii tu un influencer bun. Un model corect pentru noile generații :)). Eu nu pot. Nu-s masochistă. 

zi una de jale

comments