Mai nou, în fiecare an scriu o listă de 5 lucruri pe care ar trebui să le lăsăm, uităm, aruncăm în anul precedent și să nu ne mai amintim de ele în vecii vecilor, amin.

2021 aici, 2022 aici și 2023 aici ⬇️

Sfaturi toxice din sfera productivității.

Sunt foarte sceptică în legătură cu majoritatea sfaturilor care circulă pe social media la început de an, dar nu numai, sunt foarte prezente mereu în sfera asta a productivității, care mi se pare tot mai toxică și nu zic că ar trebui evitate complet, dar poate ar trebui gândite puțin mai mult pentru că dacă le urmezi orbește s-ar putea să îți facă mai mult rău sau să te distragă de la probleme tale reale.

Câteva exemple sfaturi idioate: izoleaza-te și muncește ca un animal și în 6 luni și o să fii de nerecunoscut, acesta va fi anul tău dacă renunți la toată personalitatea ta, și să nu uit de ah, ești depres? demisionează și apucă-te de afaceri, sigur instabilitatea financiară și greutățile pe care o să le întâmpini zilnic ca antreprenor o să-ți vindece toate anxietățile, nu o să te ajute să te adâncești și mai rău în căcat /s.

Social media are talentul de a te face sa crezi ca e ceva profund greșit cu tine.

Pentru că cu cât simți că ești mai defect, cu atât o să cheltui mai mulți bani pe lucruri care îți promit că o să te “repare”. Cursuri, mentori etc.

Dar îți promit eu că ești om, ai dreptul să ai obiceiuri proaste și nicio schimbare pe care o faci din rușine că nu ești ca “ceilalți”, nu o să fie una durabilă. 

Ceilalți fiind o iluzie, că social media e o minciună și la toți ni-i greu.

Mândria de a nu ști.

Rare lucruri mi se par mai sinistre decât un bărbat în forță care e mândru că nu știe să fiarbă un ou sau alte lucruri de-un banal extrem, și care mai și povestește asta rânjind ca un idiot.

Nu pot să ascult astfel de legume vorbind fără să mi se activeze Dana Budeanu din mine:

Bă, vouă nu v-a dat nimeni niciodată un pumn în gură?

N-ai fost nevoit pană la varsta X sa faci lucrul Y. Nicio problema, se mai întâmplă. Dar taci. Nu e drăguț, nu e simpatic, ba chiar e extrem de penibil să fii om în toată firea și te porți intenționat ca un infirm.

Ești un bărbat de 30 de ani si iti strecoara mami ciorbița ca să mănânci numai apița? Taci. Nu mai spune asta nimănui. Ia cu tine secretul ăsta murdar în sicriu. Îți promit că nu e nimic adorabil în a fi inapt și nu e nimic mai neatractiv decât un bărbat lipsit de inițiativă.

Singurul efect pe care îl obții e unul emetic. 

Ostilitatea față de astrologie.

În afară de misoginism, nu pot să găsesc alt motiv pentru care astrologia e comentată cu atâta ostilitate când există lucruri mult mai ilogice care sunt mai populare și acceptate.

Zeii nu avem nicio dovadă că există, dar știm de existența mareelor – adică influența pe care o are luna asupra oceanelor – știm și că agricultorii biodinamici plantează recolta în funcție de fazele lunii, știm că soarele ne afectează sănătatea, pielea și psihicul, chiar dacă e foarte departe.

Așa că nu înțeleg siguranța cu care e respinsă total.

Nu înțelegem astrologia ca să putem să-i găsim măsurători și să decidem dacă e sau nu reală, dar poate într-o zi o să avem. 

Eu nu cred în zodii pentru că sunt o degenerată care nu crede în nimic, în general, dar îmi place să citesc și să fac mișto de faptul că sunt un vărsător veritabil, pentru că e o zodie excentrică și mi se potrivește mănușă.

Mi se pare că asta fac majoritatea oamenilor, nu iau toți atat de în serios chestia asta – e o distracție nevinovată, care nu face rău nimănui. 

Mitul asistaților social.

Românul când vrea să-și sugă puțin cucul singur, intră într-o psihoză pe tema asistaților sociali. 

Asistații, aceste milioane de oameni care trăiesc boierește din 275 de lei pe lună și dintre care mai puțin de 250.000 sunt oameni din mediu rural, cu probleme de sănătate, care nu au unde să muncească și care au nevoie de o căruță de criterii ca să beneficieze de acest drept. 

Restul “milioanelor”? Mame aflate în concediu maternal. 

Are rost să mai menționez că nu poți beneficia de ajutor social pe o perioadă nedeterminată? Nu, pentru că românul e chitit să poarte acest război imaginar, când adevărații asistați sunt în Parlament. 

Calendare de Advent cu produse de makeup.

Femeile sunt ca pisicile și adoră să deschidă cutii noi care lucesc frumos, așa că și mie-mi sclipesc ochii când văd calendare advent.

Dar am traume după ce am văzut unboxing-ul la calendarul Chanel de anul trecut și Dior de anul asta, unde jumătate din produse sunt lumânări și creme de mâini variante mini.

Dacă dai 1000 dolari pe un calendar, ar face bine sa contina produsele în varianta full.

Sau măcar produse pe care nu le primești oricum ca mostre dacă ești client loial, ai card de fidelitate și așa mai departe.

Așadar…

  • Calendare ieftine cu dulciuri, ceaiuri, cafea, branzeturi etc? Foarte frumos.
  • Calendar scumpe cu produse la 1 ml, care se repeta? Mizerie, câh.

P.S. Cred că anul viitor fac upgrade la 10 lucruri pentru că am început să îmbătrânesc și simt cum mă transform în Grinch.

zi una de jale

comments