Voiam de mult timp să fac provocarea asta pentru că mă lăudam cuiva că nu am vicii când mi-am dat seama că beau cafea de 10 ani minim și pur și simplu nu știu cum e viața fără.

După câteva săptămâni în care am eșuat ca un cașalot pe plajă în fiecare zi de luni, în sfârșit am făcut efortul și nu m-am atins de cafea 30 zile. 

Am fost atât de ambițioasă încât m-am abținut și de la tiramisu!

Prima noapte am dormit ca un pui de leu. M-am trezit confuză, crezând că am ieșit dintr-o comă de un an, dar eu dormisem 6 ore. A doua zi n-a mai fost așa profund somnul și m-am tsupălat.

Pe urmă tot ce-mi amintesc a fost oboseală, oboseală, oboseală. Și multă confuzie. A fost cea mai ciudată lună din viața mea. Eu și așa am o percepție foarte dubioasă și anormală asupra timpului. Am făcut numai prostii.

M-am tăiat la deget, am vărsat apă clocotită pe mine, mi-a curs sânge din nas. Am procrastinat de m-a luat naiba. Asta în prima săptâmână, apoi mi s-a rupt filmul.

Scria într-un articol că după 2-3 săptămâni fără cafea:

Te vei simți mai liniștit. De fapt, viața mea era foarte liniștită înainte, luna asta am fost PRAF, am plâns la video-uri cu ratoni grași.

Ești mai bine emoțional. Am fost irascibilă și PRAF.

E suficient să dormi 8 ore în loc de 10 ca să te odihnești. Cine naiba doarme 8 ore? 

Textura tenului ți se îmbunățește. Nu, cel mai probabil ai ochii împăienjeniți de oboseală și îl vezi tu mai mat decât e.

S-ar putea să existe și varianta ca toate lucrurile astea să fi avut loc, dar am fost prea obosită să le observ.

Admir oamenii care nu beau cafea. Nu-i înțeleg, dar îi admir. Nu știu cum fac lucruri fără să-i apuce absurdul existențial și să nu cadă într-o gaură de iepure.

Acum că m-am reapucat de cafea, eu nu știu ce am făcut o lună întreagă. Parcă am fost în transă.

Pentru o clipă m-am panicat și m-am gândit că nu e normal să nu pot funcționa fără cafea, dar am ajuns la concluzia trebuie să ai un stil de viață foarte rupt de realitate ca să nu ai nevoie de niciun stimulent pentru creier…. sau să fii dependent de altceva (cola, dulciuri etc).

Concluzia finală:

Viața fără cafea mai bine nu e și nu o să mai repet experiența mea. 

zi una de jale

comments