vara mea japoneză

Nu știu despre voi, dar eu sunt pregătită de vreme rece – mi-am scos hanoracele, păturica, am făcut provizii de ceai și nu-mi mai pasă de vară.

În mod normal, la începutul verii scriam despre ce am citit în prima parte a anului.

Anul acesta am sărit peste această tradiție cu multă durere-n suflet.

Singurul motiv pentru care am reușit să citesc câte ceva vara asta a fost că o prietenă superbă, gagică, șmecheră, iubibilă, mrr s-a oferit să-mi ofere acces la biblioteca ei de studentă la facultatea de Japoneză și m-a motivat puțin, am zis ok, o să încerc câte ceva de aici.

Nu aveam în plan să mai citesc autori japonezi din multe motive – mi se pare un popor rece, pervers, cu valori morale dubioase (dacă ai citit Uimire și cutremur, poate ai o idee la ce mă refer).

Totuși fiind cărți care se studiază într-o facultate, mă așteptam să fie pline de simboluri care țin de folclorul și mitologia japoneză și nu am fost dezamăgită din punctul ăsta de vedere.

Dacă vrei să afli câte ceva despre Japonia, teatrul , zeul Kappa, shamanism, viața artiștilor după război, cărțile de mai jos sunt numai bune.

Nu vreau să intru în detalii, pentru că o să mai menționez titlurile în #30under300 și bilanțul final, dar am citit 5 cărți din 10 de la gagica-mrr și 2 manga găsite de mine.

Și cam cu asta asociez vara mea.

zi una de jale

comments

You Might Also Like

2 thoughts on “vara mea japoneză
  1. Simpatic modul in care ai facut referire la prietena ta 🙂 Bune si alegerile tale pentru imaginile, ilustratiile care sunt alaturate titlurilor articolelor. Poate iti faci timp pe viitor si pentru un articol legat de stoicism. Daca tin bine minte, aveai la pasiuni si asta pe goodreads.

    1. Mulțumesc 😀 ! Ooo, chiar am câteva articole începute pe tema asta printre cele 600 de ciorne care așteaptă să fie editate. Dar nu pot să promit că o să le postez prea curând totuși, poate după ce o să termin de citit încă 2-3 cărți pe tema asta – ca să mai strâng referințe și să nu vorbesc aiurea, nu de alta :)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *